Projektek

Az alábbiakban bemutatásképpen azokból a projektekből válogattunk, ahol tervezéssel, fejlesztéssel és gyártással a kezdetektől fogva segítettünk ügyfeleinknek.

Akvárium-rendszer

Kiemelt igénybevételnek kitett pl. tengervizes telepeken a GRP termékek reális megoldást jelentenek mind műszaki mind gazdaságossági szempontokból. Ügyfelünk speciális igényére szabott rendszereink ellátják a kívánt feladatukat és megoldást jelentettek az egyéb alternatívákkal szemben. 

Csarnokszerkezet

A szabványos illetve egyedileg tervezett GRP profiljainkból építettük a Megrendelő számára az új telephelyén lévő gyártó, karbantartó és raktár épületek vázát. Így megtakarítható a jövőbeli felületkezelő karbantartás költsége. Természetesen előzetesen a statikai számításokat elvégeztük.

Lépcsőrendszer

Ennél a projektnél a Vevőnk ipari helyszíne meglehetősen bonyolult volt, ráadásul a környezeti hatások nem kedveztek volna a rozsdamentes anyagfelhasználásnak. Ezért a GRP alkalmazás mellett tette le a voksát. A teljes lépcsősor és annak konzolozása is ennek megfelelően lett megtervezve, legyártva és kivitelezve.

Karbantartó és géptartó-platform

Ügyfelünk számára a könnyű és ellenálló tartószerkezet kiemelt fontosággal bírt, ennek megfelelően készítettük el számára az új üzemének platformjait. A projekt az Avius részéről a komplett tervezést (statikai is), gyártást, megmunkálást és helyszíni telepítést is magába foglalta.

Stég, úszó-padozat

A GRP alapanyag vízállósága, fajsúlya, könnyű megmunkálhatósága és környezetre gyakorolt semleges hatása révén kifejezetten alkalmas külszíni vízi létesítményeknél való alkalmazásra. Fontos a megfelelő csúszásmentes felület elérése.

Korlátrendszer

Az állati hulladék feldolgozása és kezelése során rendkívül maró és roncsoló hatású szennyvíz keletkezik, ami a telephely rozsdamentes korlátait fél-egy éven belül tönkretette. Ügyfelünk kívánságára GRP korlátrendszert szereltünk fel, ami révén a probléma okafogyottá vált.

Mezőgazdasági felhasználás

Még olyan klasszikus alkalmazásoknál, mint a mezőgazdasági karózás, előnyös a GRP alkalmazása, hiszen a fa-anyaggal ellentétben nem korhad és nem igényel elő vagy utókezelést. Sőt, megmunkálás (pl. fúrás, faragás) tekintetében egyszerűbb folyamatokat igényel. Partnerünk 2 ha szőlőültetvény karózására a klasszikus cső profilt választotta. A méretre vágás az Avius telephelyén történt.

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS