A GRP 9 Előnye

Az üvegszállal megerősített profilok költséghatékony alternatívát jelentenek a hagyományos anyagokkal szemben, mint a beton, az acél, az alumínium vagy a fa.
A hagyományos anyagok míg csak egy tulajdonságukban kiemelkedőek, addig a GRP számos előnyt egyesít.
Ez az üvegszállal megerősített műanyagot ideálissá teszi a jövőnek épített konstrukciókban. Felsoroltuk a legfontosabb előnyöket ezen az oldalon,
hogy rövid áttekintést nyújtsunk az üvegszálas termékek által kínált lehetőségekről.

1. Könnyű szerkezet

Az Avius Kft. GRP profiljai könnyűek, így jelentős súlymegtakarítás érhető el a kész szerkezeteken, továbbá a kivitelezés során megkönnyíti a munkát.

2. Nagy teherbírás

A kompozitok ugyanolyan nagyságú erőhatást tudnak elviselni, mint az acél, azonban a sűrűségük csak negyed akkora. Az alumíniumhoz képest is lehetséges súlycsökkentést elérni, mivel a GRP sűrűsége 30 %-kal alacsonyabb annál.

3. Korrózióállóság

Üvegszálas profiljaink korrózióállóak. Ez ideálissá teszi őket szennyvíztisztító telepek, tengeri építmények, uszodák, hűtőtornyok és az építőipar számára, ahol fennáll a korrózió veszélye.

4. Kémiai ellenállás

Üvegszálas profiljaink ellenállnak az agresszív vegyi anyagoknak, folyadékoknak és lúgoknak. Ez ideálissá teszi őket szennyvíztisztító telepek, uszodák, hűtőtornyok szerkezeteihez és olyan építési helyszínekhez, ahol fennáll a kémiai anyagokkal való érintkezés veszélye.

5. Elektromosan szigetelő

Az Avius Kft. GRP profiljai elektromos szigetelést biztosítanak és minimálisra csökkentik a földelések bonyolult elektromos kiépítését. Ez teszi profilunkat időtálló választássá,
ahol mind a telepítés, mind a jövőbeni karbantartások költségei jelentősen csökkenthetők.

6. Könnyen kezelhető

GRP profilokkal ugyanolyan egyszerűen és gyorsan lehet dolgozni, mint a fával, ezért a profiljainkból kialakított megoldások könnyedén telepíthetők
vagy beállíthatóak, illetve hozzáigazíthatók meglévő szerkezetekhez, például csővezetékrendszerekhez, stb.

7. Minimális karbantartás

GRP profiljaink páratlan tartóssággal és hosszú élettartammal rendelkeznek még kritikus körülmények között is, mivel korrózióállóak, így a karbantartásuk is minimálisra korlátozódik.

8. Alacsony projektköltségek

Az Avius Kft. GRP profiljai nem korrodálódnak vagy használódnak olyan mértékben, mint az acél vagy a fa, emiatt a profilokat hosszú élettartam jellemzi, így a cserével járó magas költségek elkerülhetőek.

9. Termikus hőszigetelés

Az Avius Kft. üvegszálas profiljai lényegesen alacsonyabb hőelosztási gradienssel rendelkeznek, mint az acél és az alumínium, ami energiahatékony végtermékeket tesz lehetővé.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS